top of page

Volvo Dizel Araç Üretimini bitiriyor

İsveç merkezli otomobil devi Volvo, önemli bir karar aldığını duyurdu. Şirket, 2024 yılı itibarıyla Volvo, dizel araç üretimini bitiriyor açıklamasında bulundu.

Volvo logosu görseli.

Otomotiv devi Volvo Cars, 2024 yılının başlarında dizel araç üretimini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bu, İsveçli otomobil üreticisinin tamamen elektrikli bir marka olma yolundaki önemli bir adımı temsil ediyor.


Volvo XC40 aracı duruyor.

Volvo'nun çoğunluk hissesi Çinli otomobil üreticisi Geely'e ait ve Volvo, 2030 yılına kadar sadece elektrikli otomobiller üreteceği taahhüdünde bulunmuştur. Bu adım, sürdürülebilirlik ve çevre dostu ulaşımın önemini vurgulamaktadır.

Birkaç yıl önce, Volvo'nun Avrupa'da satılan otomobillerinin çoğunluğu dizel motorlu iken, 2022'de dizel araçların satışları şirketin toplam satışlarının sadece yüzde 8,9'unu oluşturdu. Bu, Volvo'nun elektrikli otomobil üretimine hızla geçiş yaptığını göstermektedir.


Volvo XC60 elektrikli aracı duruyor.

Ağustos ayında, Volvo'nun satışlarının yaklaşık üçte biri tamamen elektrikli veya hibrit modellerden oluşuyordu, bu da şirketin elektrikli araçlar konusundaki hızlı ilerlemesini yansıtıyor. Geriye kalan yüzde 67'lik kısmın içten yanmalı motorlu modellerden oluştuğu belirtiliyor.


Volvo konsept elektrikli aracı.

Son yıllarda, özellikle Volkswagen'in emisyon hilesi skandalı sonrasında, Avrupa'da dizel araç satışları hızla düşüş gösterdi ve birçok otomobil üreticisi dizel motorlu araçların sayısını azaltma kararı aldı.


Volvo binası görseli.

2015 yılında, Avrupa'da yeni otomobil satışlarının yüzde 50'sinden fazlasını dizel araçlar oluşturuyorken, Temmuz ayında bu oran yüzde 14'ün biraz üzerine geriledi.

Volvo'nun tamamen elektrikli araçlara odaklanma kararı, otomotiv endüstrisinde sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularının giderek daha büyük bir öncelik haline geldiğini yansıtıyor. Bu, otomobil üreticilerinin karbon emisyonlarını azaltma taahhüdünün bir parçası olarak kabul ediliyor.

5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page