top of page

Türkiye'de Elektrikli Otomobil Satışları Patladı: Yüzde 465,3 Artış Gözlendi

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nden (ODMD) derlenen verilere göre, 2023 yılı ocak-haziran döneminde Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları önemli bir artış gösterdi. Bu dönemde toplam satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55,3 artarak 555 bin 867 adet olarak gerçekleşti.

Şarj olan bir elektrikli araç.

Elektrikli otomobillerde dikkat çeken bir artış yaşandı. Elektrikli otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir sıçrama göstererek 12 bin 792 adede ulaştı. Bu rakam, otogazlı otomobil satışlarının çok üzerinde bir seviyeye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde sadece 2 bin 263 elektrikli otomobil satılmıştı.


Elektrikli araç şarj oluyor.

Elektrikli otomobil satışlarında yüzde 465,3'lük bir artış kaydedildi. Benzinli otomobiller yüzde 52,6, dizel otomobiller yüzde 53,6 oranında artış gösterirken, otogazlı otomobil satışları yüzde 7,6 geriledi. Hibrit otomobiller yüzde 47,5 artış gösterdi.


Elektrikli araç şarj ediliyor.

Elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payı yüzde 0,8'den yüzde 3'e yükseldi. Benzinli otomobiller hala pazardaki en büyük paya sahip olsa da yüzde 68,9'a geriledi.

10 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page