top of page

Toyota, Gerçek Motor Sesi Veren Elektrikli Bir Otomobil Çıkartıyor

Toyota, gerçek motor sesi veren elektrikli otomobil çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca manuel şanzımanla sürüş keyfini yeni bir seviyeye taşıyacak. Ayrıca, farklı sürüş modlarına sahip tek bir anahtar ile birden fazla araca erişim sağlayan bir yeni teknoloji geliştirdi.

Toyota, gelecekteki elektrikli araçlarında sürüş keyfini artırmak için manuel şanzıman seçeneği sunmayı hedefliyor. Yeni sistem, 3 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından ortaya çıktı ve 2026 yılında piyasaya sürülecek olan yeni araçlarda opsiyon olarak sunulacak. Bu neredeyse tamamen yazılım tabanlı sistem, Toyota GR86'dan alınan bir debriyaj pedalı ve vites değiştirme mekanizması ile sınırlı tutuluyor. Mod seçimi yapmak için yeni bir anahtar düğmesi ve vites değiştirmek için kullanılabilecek direksiyon arkası kulakçıkların da bu sistem üzerinde yer alacağı açıklandı.


Turuncu renkli bir Toyota'nın elektrikli konsept aracı.
Toyota'nın elektrikli konsept aracı.

Bu sistemin elektrikli araçlara "sürüş keyfi" sunacak şekilde tasarlandığını belirten mühendisler, Toyota Başkanı Akio Toyoda'nın talimatı üzerine elektrikli araçların daha keyifli bir sürüş deneyimi sunmasını hedefliyor.


Toyota'nın elektrikli aracı BZ4X sergileniyor.
Toyota'nın elektrikli aracı BZ4X.

Ayrıca, tamamen elektrikli modellerde aracın performansını diğer modelleri taklit edebilen "On Demand" yazılımı üzerinde çalışıyor. Lexus RZ'de denenen bu sistem ile aracın sürüş karakteri, Toyota Passo süpermini, Toyota Tundra ve Lexus LFA gibi diğer modellere benzer hale getirilebiliyor.


Gri renkli bir Toyota BZ4X sahil kenarında bir yolda gidiyor.
Toyota'nın BZ4X aracı.

Ayrıca sistem üzerinde başka bir özellik de 'Engine start' butonu ile çıkan motor sesi. Aracın gaz tepkimesine bağlı olarak gerçeğe oldukça yakın motor sesi duymanız da mümkün ve bu motor sesinin ileride yapılacak güncellemelerle istediğiniz araca özgü hale getirileceği düşünülüyor. Belki de bir V8 ya da turbo beslemeli bir motorun heyecan verici sesini duyabilirsiniz.


Gri bir Toyota BZ4X iç tasarımı.
Toyota BZ4X iç tasarımı.

Toyota, bu sistemle elektrikli otomobilleri sadece sizi bir yerden başka bir yere taşımayan, aynı zamanda keyifli bir sürüş deneyimi sunan araçlara dönüştürmeyi amaçlıyor.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page