top of page

Tesla'yı Geçen Çinli Elektrikli Araç Üreticisi BYD Atto 3 Modeliyle Türkiye'de

Tesla'yı bile sollayan çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye pazarına "ALJ Türkiye" aracılığıyla giriş yapıyor. Şirketin Türkiye'de satışa sunacağı ilk otomobil ve satışların ne zaman başlayacağı hakkındaki detaylar haberimizde.

Bundan birkaç ay önce, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin, Türkiye pazarına giriş yapacağını duyurmuştuk. Resmi açıklamalara göre, bu girişi ALJ Türkiye bünyesinde gerçekleştirecek. ALJ Türkiye aynı zamanda Lexus ve Toyota'nın Türkiye distribütörü. Gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı.


Şimdi ise BYD'nin Türkiye'ye girişi resmileşti. Şirket, Türkiye'de bir etkinlik düzenleyerek bu adımı attı. İşte karşınızda dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan BYD'nin Türkiye'de satacağı ilk elektrikli otomobili.


İşte Türkiye'de Satılacak İlk BYD Otomobili Atto 3.


Kırmızı bir BYD Atto 3 çalılıkların önünde duruyor.

"Atto 3, WLTP standartlarına göre karma tüketimde 420 kilometreye kadar menzil sunan bir C-SUV modelidir. Bu araç, birçok ülkede 150 kW gücündeki elektrik motorunu kullanmaktadır. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 7,3 saniyede tamamlarken, şarj süresi de oldukça etkileyici; yüzde 30'dan yüzde 80'e kadar olan şarjı sadece 29 dakikada tamamlayabilmektedir. Bu özellikleriyle Tesla'yı bile geçen BYD Atto 3 Türkiye'de.


Mavi bir BYD Atto 3 arkadan görünüyor.

Ayrıca, Atto 3, kör nokta algılama, şerit takip, arka çapraz trafik uyarı ve otomatik fren gibi yeni nesil güvenlik ve sürüş yardımcı teknolojileri ile donatılmıştır. Hem iç hem de dış tasarımıyla dikkat çeken bu otomobil, sürücülerin ve yolcuların ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor."


Peki BYD Atto 3 Ne Zaman Satılacak?


BYD Atto 3'ün Türkiye fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, araçla ilgili diğer satış detaylarını biliyoruz. BYD Atto 3, kasım ayı itibarıyla Türkiye'deki tüketicilerle buluşacak.


Mavi bir BYD Atto 3 otoyolda hızla gidiyor.

Ayrıca, BYD, 2024 yılında Türkiye'nin yüzde 82'sini kapsayan bir bayi ağı kurmayı planlıyor. Bu bayilik ağı içinde dijital bayilik sistemi de sunulacak.


BYD Atto 3 iç görseli.

Şirket, müşterilerine 8 yıl veya 200 bin kilometre batarya garantisi sağlayarak tüketicinin güvenini kazanmayı hedefliyor gibi görünüyor. BYD Atto 3, Türkiye pazarında büyük bir ilgi bekliyor.


BYD Atto 3 Fiyatı Ne Kadar?


BYD Atto 3'ün fiyatıyla ilgili resmi bir bilgi paylaşılmamış olsa da, tahmini olarak minimum 1.500.000 TL ile 2.000.000 TL fiyat aralığında olabileceği düşünülmekte.

44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page