top of page

Tesla ve BYD, Hindistan'da Otomobil Fabrikası Kurarak Pazar Payını Genişletmeyi Hedefliyor

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Tesla ve BYD, Hindistan'da yatırıma odaklanarak dünyanın en büyük üçüncü otomobil pazarından pay almayı hedefliyor.

Tesla ve BYD yarışıyor.

Hindistan, dünyanın en büyük üçüncü otomobil pazarı konumunda ve birçok otomobil üreticisi, bu pazardan pay alabilmek için özel modeller geliştirmektedir. Tesla ve BYD ise Hindistan'ın potansiyelinden yararlanmak amacıyla yatırım yapma kararı aldı. Tesla, Hindistan'da bir fabrika kurarak yıllık 500 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak ve ülkeyi bir ihracat üssü olarak kullanmayı hedeflemekte. Tesla'nın planladığı tesiste, uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üretilecek. Diğer yandan, BYD de Hindistan'a 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak batarya üretimine odaklanacak ve geniş bir elektrikli model gamını Hindistan pazarına sunmayı hedeflemekte.


Tesla ve BYD seçim yapılıyor.

Hindistan'da kurulacak tesis sayesinde Tesla, 2 milyon rupi (24,400 dolar) fiyat etiketine sahip uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üretecek. Bu fiyat etiketi, Tesla'nın mevcut model gamındaki tüm modellerinden çok daha ekonomik bir seçenek sunmakta.


BYD ve Tesla hangisi tercih edersiniz adlı bir görsel.

Bu hamle, Tesla'nın özellikle Hindistan ve çevre ülkelerdeki satışını artırmayı hedeflemesine olanak sağlayacak. Şirket, uygun fiyatlı elektrikli otomobilleriyle Hindistan pazarında rekabet edebilirlik sağlamayı amaçlamakta.

7 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page