top of page

Tesla'sı Olan Dikkat! Firma Bazı Araçlarını Geri Çağırma Kararı Aldı!

Tesla, 2021-2023 Model X araçlarında kontrol cihazıyla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle bazı araçlarını geri çağırmaya karar verdi.

Tesla, 2021-2023 Model X araçlarındaki kontrol cihazı sorunları nedeniyle, Tesla bazı araçlarını geri çağırma kararı aldı. ABD Ulusal Karayolu ve Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 2021-2023 yılları arasında üretilen 54,676 Model X aracının, araç kontrol cihazının düşük fren hidroliğini algılayamaması ve ilgili uyarıyı verememesi nedeniyle geri çağrılacağını bildirdi.


Beyaz bir Tesla Model X kapılarını açmış bekliyor.
Tesla Model X.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın bu sorunu gidermek amacıyla ücretsiz bir kablosuz (OTA) yazılım güncellemesi yayınladığını bildirdi. Tesla şirketi bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil.


Asfalt yolda beyaz bir Tesla Model X aracı, hızla ilerliyor.
Tesla Model X.

Ağustos ayında NHTSA, direksiyon kontrolü ve hidrolik direksiyon kaybı raporları üzerine 280 bin yeni Tesla Model 3 ve Model Y aracına yönelik bir soruşturma başlatmıştı. NHTSA ayrıca, 10 Ekim itibarıyla bu durumla ilgili herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm vakasının rapor edilmediğini de vurguladı.


Peki düşük fren hidroliği nedir?


Fren hidroliği" veya hidrolik fren sıvısı, bir aracın fren sisteminin düzgün çalışması için gereken bir bileşendir. Fren hidroliği, hidrolik fren sistemindeki fren pedalının basınca yanıt vermesini sağlar. Bu sıvı, fren pedalına basıldığında fren balatalarına ve disklerine frenleme kuvveti uygular.


Bir fren hidrolik sistem şeması.
Fren hidrolik sistem şeması.

"Düşük fren hidroliği" terimi, fren hidroliğinin seviyesinin normalden daha düşük olduğu durumları ifade eder. Bu durum, genellikle fren hidroliği sızıntısı veya sızıntı olmayan bir sebep nedeniyle meydana gelir. Fren hidroliği seviyesi düştüğünde, fren sistemi yeterli frenleme gücünü üretemez ve frenler düzgün çalışmaz. Bu nedenle, düşük fren hidroliği seviyesi, araç bakımı açısından önemli bir sorundur ve derhal dikkate alınması gerekir.


Fren hidroliği düzgün seviyede ve kalitede tutulmalıdır, aksi takdirde fren sistemini etkileyebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Bu nedenle, araç üreticisinin tavsiyelerine ve bakım talimatlarına uygun olarak fren hidroliği seviyelerinin ve kalitesinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemlidir.

5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page