top of page

Her 60 Kilometrede Bir Araç Şarj İstasyonu

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Avrupa Birliği, elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için tarihi bir adım attı. AB Konseyi, Avrupa genelinde her 60 kilometrede bir araç şarj istasyonu kurulması zorunluluğunu öngören yeni yasayı onayladı. Bu karar çevreci ulaşımın teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli bir ilerlemedir.

Toplu bir şarj istasyonu.

Avrupa Birliği, elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için tarihi bir adım attı. AB Konseyi, Avrupa genelinde her "60 Kilometrede Bir Araç Şarj İstasyonu" bulunması zorunluluğunu öngören yeni yasayı onayladı. Bu karar çevreci ulaşımın teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli bir ilerlemedir.


AB Konseyi, Avrupa'da seyahat eden elektrikli araç sahiplerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırmayı ve zararlı sera gazlarının salınımını azaltmaya yardımcı olmayı hedefleyen yeni kuralları onayladı. Bu tarihi adım, elektrikli ve hidrojen temelli ulaşımın yaygınlaşmasını önemli ölçüde hızlandırması bekleniyor. Bu çevreci dönüşüm, Avrupa'nın sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adımıdır.


Yeni düzenleme, elektrikli araç sahiplerine önemli faydalar sunacak. Kabul edilen kurallar, sürücülerin Avrupa'nın ana otoyolları boyunca elektrikli araç şarj altyapısını genişletmeyi ve böylece menzil endişesini azaltmayı, ödemeleri kolaylaştırmayı ve sürpriz fiyatlandırmanın önüne geçmeyi hedefliyor. 2025 yılından itibaren AB'nin Trans-Avrupa Ulaştırma Ağı (TEN-T) veya bloğun ana ulaşım koridoru olan otoyol sistemi boyunca her 60 km'de bir en az 150 kW güç sunan hızlı şarj istasyonlarının kurulmasını gerektiren bu yeni düzenleme, TEN-T yollarına bağlı kalanlar için menzil endişesini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu, hem bireysel sürücüler hem de taşımacılık endüstrisi için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Çevreci ulaşımın teşvik edilmesi ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasına yönelik bu çabalara katkı sağlaması bekleniyor.


İşte Yönetmeliğin Diğer Maddeleri

  1. Ağır hizmet araçları için minimum 350 kW kapasiteli şarj istasyonları, AB'nin 'Trans-Avrupa Ulaşım (TEN-T) Ağı' olarak adlandırılan çekirdek ağı boyunca her 60 km'de bir ve 2025'ten itibaren daha geniş genel TEN-T ağında her 100 km'de bir konuşlandırılacak. 2030 yılına kadar ise ağın tamamı kapsanacaktır.

  2. Otomobiller ve kamyonlar için hidrojen yakıt ikmal istasyonları 2030'dan itibaren tüm kentsel düğüm noktalarında ve TEN-T çekirdek ağı boyunca her 200 km'de bir konuşlandırılacak.

  3. Asgari sayıda büyük yolcu gemisi veya konteyner gemisine ev sahipliği yapan limanlar, 2030 yılına kadar bu gemilere kıyıdan elektrik sağlaması sağlayacak.

  4. Havalimanları, 2025 yılına kadar tüm kapılarda ve 2030 yılına kadar tüm açık deniz stantlarında park halindeki uçaklara elektrik sağlanmasını sağlayacak.

  5. Elektrikli veya hidrojenle çalışan araç kullanıcıları, şarj veya yakıt ikmali noktalarında ödeme kartları veya temassız cihazlar kullanarak ve abonelik gerektirmeden, tam fiyat şeffaflığı ile kolayca ödeme yapabilmelidir.

  6. Şarj veya yakıt ikmali noktalarının işletmecileri, tüketicilere çeşitli istasyonlardaki müsaitlik durumu, bekleme süreleri ve fiyatlar hakkında elektronik ortamda tam bilgi sağlamalıdır.

3 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page