top of page

Gemideki Binlerce Otomobil Yanıyor

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Hollanda açıklarında yanmaya devam eden otomobil yüklü kargo gemisi, daha güvenli bir noktaya çekilecek. Ekipler, yangını kontrol altına almak ve gemideki kişileri güvenli bir şekilde tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hollanda gemi yangını.

Kargo gemisindeki yangına neden olduğu belirtilen elektrikli araç sayısı 498 olarak açıklandı. Gemideki binlerce otomobil yanıyor. Deniz nakliyat şirketleri, elektrikli otomobillerin taşınması için daha sıkı kurallar talep ediyor. Almanya’dan Mısır’a otomobil taşıyan Fremantle Highway adlı kargo gemisi, Hollanda'ya bağlı Ameland adası açıklarında Salı gecesi yanmaya başladı. Yangının, gemide bulunan bir elektrikli otomobilde başladığı ve hızla yayıldığı rapor edildi.


Elektrikli araç yüklü gemi yanıyor.

Gemideki 23 mürettebatın denize atlayarak kurtulma çabası sırasında 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hollanda makamları, gemiyi batmaması için römorkörlere bağlayarak güvenli bir bölgeye çekme kararı aldı. Geminin yeni konumunun, 16 kilometre kuzeydeki Schiermonnikoog kasabasının karşısında Ameland adasına yakın bir konum olduğu açıklandı. Çekme işlemi, gemideki duman ve hava koşullarına bağlı olarak 12-14 saat sürebilir ve bu haftasonu tamamlanması planlanıyor. Hollandalı yetkililer, geminin yeni konumunun geçici olacağını ve gerekli müdahalenin ardından bir limana yönlendirileceğini belirtiyor. Şu anda gemi sağlam durumda ve yana yatmamış durumda. Hükümet, çekme işleminin riskler içerdiğini ancak Wadden Adaları, sakinleri ve doğa için doğrudan olumsuz bir sonuç beklenmediğini açıkladı. Geminin soğutma işlemi Cuma günü sonlandırıldı, böylece fazla su girmesini ve geminin dengesini tehlikeye atmaktan kaçınıldı.


Hollanda'da elektrikli araç yüklü gemi yanıyor.

Japon nakliye şirketi K-Line'nın açıklamasına göre, yangın sonucu yanmaya devam eden gemide tamamı yeni 3 bin 783 lüks otomobil taşınıyordu. Nakliye şirketine göre, elektrikli araçların alev alması durumunda yangını söndürmek zorlaşıyor, çünkü pil takımları nedeniyle uzun süre yanabilirler. Hollanda Kraliyet Armatörler Derneği (KVNR), elektrikli otomobillerin deniz taşımacılığına ilişkin kuralların sıkılaştırılmasını talep ediyor, zira geçen yıl benzer bir gemide yangın sonucu batma olayı yaşanmıştı. Elektrikli araçlar, çarpışmalara ve su ile temas durumlarına karşı iyi korunuyor, bu da yangın anında söndürme suyunun ulaşmasını zorlaştırıyor. Ayrıca elektrikli araçların pili bittiğinde bile yeniden tutuşabiliyor. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü (IMO), elektrikli araçların nakliyesi için yeni kurallar üzerinde çalışıyor, ancak uygulama zamanı belirsiz. Nakliye şirketleri, gelecekte bu tür kazaları önlemek için düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

6 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page