top of page

Fiat e-Doblo: Yeni Elektrikli Ticari Araç

Ticari araç denilince ilk akla gelen ilk modellerden birisi olan Doblo şimdi elektrikli seçeneğiyle geliyor. Özellikleri, fiyatı ve geliş tarihi haberimizde.

Fiat, yeni E-Doblo'nun fiyatlarını duyurdu. Bu durum, İtalyan markanın kompakt elektrikli van sınıfına girişi anlamına geliyor. Elektrikli ticari van şu anda "Cargo Maxi, Standart ve Maxi" olmak üzere 3 donanım seviyesinde satışta. Gelin şimdi Fiat e-Doblo yeni elektrikli araç özelliklerine yakından bir göz atalım.


Mavi bir Fiat e-Doblo duruyor.
Fiat e-Doblo.

E-Doblo, Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Toyota Proace City Electric ve Vauxhall Combo-e Cargo ile aynı platformu paylaşıyor, 134 bg'lik elektrik motoru ve 50 kWh'lik bataryası ile birlikte tam şarjla 280 km bir sürüş menziline sahip.


Fiat e-Doblo iç kısmı.
Fiat e-Doblo iç dizayn.

Maksimum tork 260 Nm iken, Eco, Normal ve Power sürüş modları arasında seçim yapmak, menzili maksimize etmek için motorun çıkışını sınırlamanıza olanak tanıyor. Hızlı şarj, 100 kWh'a kadar güç sağlıyor ve bu da yaklaşık yarım saatte %80 batarya şarjı anlamına geliyor.


Mavi bir Fiat e-Doblo iç kısmı gösteriyor.
Fiat e-Doblo iç konsol.

Fiat, E-Doblo, 800 kg maksimum yük kapasitesine sahipken, uzun dingil mesafeli versiyonun maksimum yük hacmi 4,4 metreküp ebatlarında. Uzun dingil mesafeli ekip vanı E-Doblo ayrıca arka yolcu ve yük alanını ihtiyacınıza göre ayarlayabilen bir hareketli bölme de içeriyor. Tüm versiyonlar ayrıca güç aletleri veya taşınabilir bir buzdolabı gibi öğelerin vanın çekiş bataryası tarafından çalıştırılmasına olanak tanıyor.


Mavi bir Fiat e-Doblo arka kısmı.
Fiat e-Doblo arka tasarım.

Uygun güvenlik ekipmanları arasında adaptif cruise kontrol, trafik işareti tanıma, aktif güvenlik freni, şerit tutma yardımı ve sürücü dikkat uyarıları bulunurken, karlı, çamurlu veya kumlu yüzeylerde optimal çekiş sağlayan Grip Control sistemi de mevcuttur.


Fiat e-Doblo sunroof görseli.
Fiat e-Doblo sunroof.

Başka bir opsiyonel ekstra ise "Magic Mirror"dır, bu da sağ yan dikiz aynası altında ve arka kapıların üstünde bulunan iki kamera kullanır ve beş inç dijital bir dikiz aynasında görüntülenen üç farklı görüntü sağlayabilir, bu da karmaşık manevraları daha güvenli hale getirmeye yardımcı olur.


Fiat e-Doblo binanın önünde duruyor.
Fiat e-Doblo dış tasarım.

E-Doblo, Fiat'ın sıfır emisyonlu ticari araç yelpazesindeki en küçük modeldir, orta boy "E-Scudo" ve daha büyük "E-Ducato"'nun ("Ford E-Transit'in" rakibi) altında yer almaktadır. Fiyatlama olarak ise Cargo Maxi 1.354.000 TL, Standart 1.599.900 TL ve Maxi 1.619.900 TL olarak satışa sunuluyor.


"Elektrikli araç sektörüyle alakalı son gelişmelerden ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için sitemize hemen abone olun."

44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page