top of page

Evde Mobilya Gibi Montaj Edeceğiniz Elektrikli Otomobil Luvly O

Luvly firması, satın alan kişiye demonte bir şekilde gönderilecek, mikro elektrikli otomobil üretimine hazır bir model elektrikli aracı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu otomobil, işe gidip gelme ve şehir içi kullanım için mükemmel bir seçenek olarak kabul edilmekte.

Stockholm merkezli girişim Luvly, evde kendiniz montaj edeceğiniz elektrikli otomobil Luvly O'nun ilk modelinin üretime hazır olduğunu duyurdu. Luvly O olarak adlandırılan mikro elektrikli araç, demonte mobilya satan firmalardan ilham alan bir tasarıma sahip. Parçaları kutularda paketlenmiş olarak alıcısına gönderilecek.


Mikro elektrikli araba Luvly O deniz kenarında duruyor.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan otomobilin montajı alıcılar tarafından gerçekleştirilmeyecek. Çünkü bu demonte şekilde gönderilen araç, halka açık yollarda kullanılacağı için montaj aşaması uzman kişilere bırakılacak. Bu nedenle, gönderilen parçalar, alıcının bölgesinde bulunan özel montaj atölyelerinde profesyoneller tarafından birleştirilerek tüketiciye sunulacak.


Luvly CEO'su ve kurucu ortağı Håkan Lutz, demonte tasarımın nakliye maliyetlerini düşürmesinin yanı sıra, elektrikli aracın süper hafif şasisi ve değiştirilebilir pilleri gibi diğer özelliklerinin sürdürülebilir taşımacılığı daha uygun fiyatlı hale getireceğini umduğunu söylüyor. Her ne kadar açıklanan 10 bin euro'luk fiyat biraz yüksek gibi görünse de, bu tasarımın sürdürülebilir taşımacılığı teşvik etme potansiyeline sahip olduğu açıktır.


Mikro elektrikli araba Luvly O'nun montaj görüntüsü.

Elektrikli aracın ağırlığı 450 kilogramı geçmiyor, ve bu ağırlığa 16 kilogramlık iki batarya paketi de dahil. Aracın iki koltuğu ve 267 litrelik bir bagaj kapasitesi bulunuyor. Luvly O, 90 km/s hıza çıkabiliyor ve tek bir şarjla 100 kilometreye kadar yol yapabiliyor. Lutz'a göre, bu, işe gidip gelmek ve şehir içindeki günlük yolculuklar için fazlasıyla yeterli bir menzile sahip.


Mikro elektrikli araba Luvly O'ya ait iç görsel.

Mikro aracın kompozit malzemelerden üretilmiş güçlü bir şasisi olduğundan, güvenliği de ön planda tutulmuştur. Bu tür araçlar için çarpışma testleri zorunlu olmasa da, Luvly'nin çok sayıda bilgisayar simülasyonu gerçekleştirdiğini belirtmek önemlidir.


Girişte de belirtildiği gibi, Luvly O'nun 2024 yılında satışa sunulması bekleniyor. Bu kompakt ve sürdürülebilir araç, iş ve günlük yaşamın taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamak için pratik bir seçenek olabilir.

44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page