top of page

Elektrikli Araçlar İçin Yeni Özel Kasko

Allianz Türkiye, tamamen elektrikli otomobiller ve kamyonetler için geniş kapsamlı teminatlar sunan yeni Elektrikli Araç Kasko Sigortası ürününü pazara sundu; bu ürün, şarj ekipmanları ve bataryaları da güvence altına alıyor.

Allianz Türkiye, Türkiye'de hızla artan 42 bin elektrikli otomobili güvence altına almak amacıyla yeni bir ürün geliştirdi. Allianz Türkiye'nin Elektrikli Araç Kasko Sigortası ile yüzde 100 elektrikli otomobil ve kamyonet sahipleri, Allianz Kasko Kapsamlı Paketi'nin sunmuş olduğu çarpma, çarpışma, hırsızlık, deprem, sel, dolu ve doğal afet gibi geniş kapsamlı teminatların yanı sıra duvar tipi şarj ünitesi, şarj kablosu, adaptör ve bataryanın zarar görmesi gibi elektrikli araç sahiplerinin karşılaşabileceği özel durumları da kapsayan teminatlara sahip oluyorlar.


Kağıttan beyaz bir arabayı eller koruyor.

Allianz Türkiye'nin yeni Elektrikli Araç Kasko Sigortası ürünü, elektrikli otomobillerin duvar tipi şarj ünitesindeki duvar kutusu ve indüksiyon plakası ile araç içindeki şarj kablosu ve adaptörünün kaza sonucu zarar görmesi, çalınması veya kemirgenlerin zarar vermesi gibi durumları teminat kapsamına alıyor. Ayrıca, aracın şarj edilmesi sırasında sigortalı veya üçüncü şahısların, şarj kablosu kaynaklı kazaya uğraması da teminat altına alınıyor.


Araç trafik kaskosu için liste.

Bu sigorta, araç bataryasının kaza gibi durumlarda zarar görmesinin yanı sıra, araç ilk tescil tarihinden itibaren araç 3 yaşını doldurana kadar hasar anında muafiyet uygulanmadan teminat altında olmasını sağlıyor. Hava olaylarına bağlı olarak oluşabilecek yıldırım ve fırtına gibi zararlar da teminata dahil edilirken, aracın yolda şarjının bitmesi durumunda en yakın şarj istasyonuna götürülmesi için asistans hizmeti sunuluyor. Ayrıca, Elektrikli Araç Kasko Sigortası, aracı hedef alan hacker saldırıları sonrası oluşabilecek araç elektroniği sorunlarına karşı da güvence sağlıyor.


Oyuncak araba önünde el sıkışıyorlar.

Allianz Türkiye CEO'su Tolga Gürkan, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadeleyi ve düşük karbon ekonomisini desteklemeyi öncelik olarak belirlediklerini ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri içinde yer alan 'İklim Eylemi' için değer yaratmayı sürdürdüklerini vurguladı. Gürkan, yeni adımlarını, Türkiye'deki elektrikli araç sayısının hızla arttığı bir dönemde atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları ekledi:


Aracın kilidi açılıyor.

"Allianz Türkiye olarak, iklim değişikliğiyle mücadeleyi ve düşük karbon ekonomisini destekleyen ürünler sunmaya devam ediyoruz. 'Yuvam' sigortası gibi çevre dostu ürünlerimizle, yenilenebilir enerji sigortası ve Türkiye'de bir ilki temsil eden çatı tipi güneş enerjisi paneli sigortası gibi ürünlerimizle oluşturduğumuz portföyümüze şimdi de elektrikli araç kasko sigortasını ekledik. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, geçen yılın sonuna göre yaklaşık yüzde 184 artarak, ağustos sonu itibarıyla 42 bine ulaştı. Bu olumlu gelişmeyi sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak desteklemekten ve bu sayının daha da yükselmesine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page