top of page

Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Dizel Araçları Geçti

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Avrupa otomobil endüstrisi grubu ACEA'ya göre, Haziran ayında yeni araç kayıtları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 1 milyonun üzerine çıktı. Tamamen elektrikli araç satışları ise yüzde 66 artarak yaklaşık 158 bin 300'e ulaştı. Bu artışla birlikte elektrikli araçlar, tüm satışların yüzde 15'ini oluşturarak ilk kez dizel araçların pazar payını geride bıraktılar.

Elektrikli araç şarj istasyonu aracı şarj ediyor.

Avrupa otomobil endüstrisi grubu ACEA, Haziran ayında yeni araç kayıtlarındaki artışın pandemiyle ilgili aksaklıklar sonrası devam eden bir toparlanmayı yansıttığını açıkladı. Ancak, ACEA aynı zamanda kümülatif hacimlerin 2019 seviyelerinin yüzde 21 altında olduğunu belirtti. Yani, sektör hala pandemi öncesi dönemdeki düzeylere tam olarak ulaşmış değil. Bu süreçte bataryalı-elektrikli araçların pazar payını artırarak dizel yakıtlı araçları geride bırakması, otomotiv endüstrisindeki dönüşümün ve elektrikli araçların popülaritesinin arttığının bir göstergesi olarak ön plana çıktı.


Benzinlikte bir şarj istasyonu.

ACEA, Avrupa otomobil endüstrisinde bazı üreticilerin farklı performanslar sergilediğini açıkladı. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Haziran ayında 273 bin yeni kayıtla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artış göstererek oldukça güçlü bir performans sergiledi. Ancak, Stellantis'in satışları yüzde 1,3 düşüşle 188 bin 900'e geriledi. Bu farklı eğilimler, sektördeki farklı şirketlerin rekabet ve pazar talepleri karşısındaki konumlarını yansıtıyor.

9 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page