top of page

Çinli Lüks Elektrikli SUV Üreticisi "NIO" Geliyor!

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2023

Elektrikli araç denilince akla gelen ilk ülke olan Çin, sahip olduğu bir başka dev elektrikli araç üreten firmasını daha avrupa piyasasına sokmaya hazırlanıyor. Elektrikli SUV üreticisi NIO haberimizde.

Nio, elektrikli araçlar tasarlamak ve geliştirmek konusunda uzmanlaşmış olan Şanghay merkezli bir Çin çok uluslu otomobil üreticisidir. Tıpkı Neta U gibi büyük bir çinli otomotiv şirketidir. Şirket, araçlarının şarjı için geleneksel şarj istasyonlarına alternatif olarak pil değiştirme istasyonları geliştirmekte. Şirket, yatırımcılardan tam 5 milyar doların üzerinde fon toplamıştır. Şirket 2025 yılına kadar 25 farklı ülke ve bölgeye genişleme planlarını duyurdu.


NIO batarya değiştirme istasyonunda bataryasını değiştiriyor.
NIO batarya değişim istasyonu.

Firmanın 8 adet elektrikli aracı mevcut olup SUV ağırlıklı. Firma bu araçlarla 2022 yılında toplam 122 bin 486 adet araç satarak büyük bir satış rakamı elde etti.


Gri bir  NIO EC7 sergileniyor.
NIO EC7

Şirketin araçların fiyatları yaklaşık olarak 35 bin ile 55 bin dolar arasında seyrederek premium sınıf olarak tüketicilerine sunuyor.


Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?


Nio, 2021 yılında Avrupa pazarına giriş yaptı ve varlığını yavaşça artırmaktadır. 2022 yılında şirket, 2021 yılındaki 100 araçtan 1,296 araca teslimat gerçekleştirdi. Nio'nun Avrupa'daki satışları hala küçük olsa da, şirket bölgedeki geleceği konusunda iyimser. Türkiye piyasasına ise yakın gelecekte girmeyi planladığını söyleyebiliriz.


NIO firmasının detaylı araç modellerini incelediğimiz yazılarımız yakında sizlerle.


"Elektrikli araç sektörüyle alakalı son gelişmelerden ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için sitemize hemen abone olun."

169 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page