top of page

Algida Türkiye, Şehir İçi Taşımacılıkta Elektrikli Araçlar İle Öncü Konumda

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

Algida Türkiye, çevre dostu bir adım atarak şehir içi lojistik için Ford Otosan ile iş birliği gerçekleştirdi. Yenilikçi yaklaşımlarıyla bilinen Algida, tamamen elektrikli Ford E-Transit araçlarını dağıtım ağına dahil etti. Bu önemli adımın teslim töreni, Rahmi Koç Müzesi'nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Unilever Türkiye, Algida ve Ford Otosan yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, sürdürülebilir taşımacılık için ilham verici bir örnek teşkil etti.

Ford Otosan E-Transit yolda gidiyor.

Algida, küresel karbon salımını azaltma hedefiyle şehir içi dağıtım filosunu elektrikli araçlarla yenilemeye başladı. Ford Otosan iş birliğiyle Algida filosuna katılan Türkiye'nin ilk tam elektrikli hafif ticari aracı E-Transit, Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk tarafından Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü Toloy Tanrıdağlı ve Unilever Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Tedarik Zinciri ve Müşteri Operasyonları Başkanı Graham Sommer'e teslim edildi.


Algida, bu adımıyla Türkiye'de yüzde 100 elektrikli dondurma araçlarını şehir içi filosuna katan ilk marka oldu. Elektrikli araçlar, Algida depolarında yeşil enerji ile şarj edilecek. Şirketin şehir içi dağıtım filosu, 2025 sonuna kadar yüzde yüz elektrikli araçlarla tamamlanmayı hedefliyor.


Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü Toloy Tanrıdağlı, bu adımın operasyonlarındaki karbon salımını yılda yaklaşık 125 ton azaltmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca Unilever Türkiye'nin çevresel sorumluluğunun farkında olduklarını ve sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. Algida'nın karbon ayak izini azaltmak için dünya genelindeki dondurma kabinlerinin enerji tüketimini yenilenebilir enerjiye dönüştürdüğünü de sözlerine ekledi.


Unilever Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Tedarik Zinciri ve Müşteri Operasyonları Başkanı Graham Sommer ise Unilever'in 2039 yılına kadar değer zincirinde net sıfır emisyon hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Elektrikli araçlara geçişin, operasyonel emisyonları sıfırlama hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynadığını ve Algida markasının bu alanda öncü olduğunu belirtti. Sommer, önümüzdeki 5 yıl içinde tüm doğrudan dağıtım filolarını elektrikli araçlara dönüştürmeyi ve Türkiye'deki elektrikli araç altyapısının gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.


Araçların devir teslim töreni sırasında Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Algida'ya elektrikli mobiliteye olan bağlılıkları için teşekkürlerini iletti ve iş birliklerinin sürdürülebilir büyümeyi desteklediğini belirtti. E-Transit aracının, otomotiv endüstrisinin elektrikli dönüşümüne öncülük etme vizyonlarının bir sembolü olduğunu vurguladı.


Algida'nın bu adımı, Unilever'in İklim Geçişi Eylem Planı'nda belirtilen 2039 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefini desteklemektedir. Algida, şehir içi elektrikli dağıtımını 2023 yılında 20 araçla başlatarak önümüzdeki 5 yıl içinde tüm doğrudan dağıtım ağına yaygınlaştırmayı planlamaktadır. Bu çabalarıyla sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusunda önemli bir örnek teşkil etmektedir.

22 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page