top of page

7 Otomobil Devi Birleşiyor

Güncelleme tarihi: 23 Ağu 2023

BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellantis, elektrikli otomobillerin gelişimi için işbirliği yapıyor. Bu birleşme, otomobil endüstrisinde sürdürülebilir ve çevre dostu mobiliteye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Elektrikli araç duvar tipi şarj aletiyle şarj oluyor.

Elektrikli otomobil sayısının artmasıyla birlikte şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da artıyor. Elektrikli otomobil üreticileri, şarj istasyonları konusunda önemli çalışmalar yürütüyor ve bugün duyurulan çalışmalar bu alanda yapılan en büyük çalışmalardan biri olarak nitelendiriliyor.


BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellantis, elektrikli otomobillerin benimsenmesini hızlandırmak amacıyla Kuzey Amerika'da şehirler ve otoyollarda yeni bir "yüksek güçlü" şarj cihazı ağı sunmak için 7 otomobil devi birleşiyor. Bu işbirliği, elektrikli araçların yaygınlaşmasına ve kullanımının kolaylaşmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Elektrikli araç şarj parkı.

ABD'de 2,3 milyon elektrikli araç bulunuyor ve DC hızlı şarj istasyonu sayısı 32 bin olarak sınırlı. Bu nedenle 7 otomobil şirketi, elektrikli otomobillerin şarj altyapısını geliştirmek için bir araya geldi ve 2023 yılına kadar 30 bin yenilenebilir enerjiyle çalışan DC hızlı şarj istasyonu kurma hedefine odaklandı.


Elektrikli araçların CO2 emisyonunu azaltmak için istasyonlarda sağlanan elektriğin tamamının yenilenebilir kaynaklardan elde edileceği belirtiliyor. Bu işbirliği, elektrikli araç kullanıcılarının şarj ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasını amaçlamakta ve elektrikli otomobil pazarının büyümesini desteklemektedir. Ayrıca bu gelişme, elektrikli araçların daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesine katkı sağlayabilir.


Elektrikli araç şarj olmak üzere.

Gelecekteki artan elektrikli araç talebine cevap verebilmek için şarj altyapısının güçlendirilmesi kritik bir öneme sahiptir. Ortaklık, elektrikli araçların sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım seçeneği haline gelmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

7 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page